VT Animal - шаблон joomla Видео

1

 

ПИСАНКА - ЗЕРНІВКА

 

  Писанка – це диво, яким можна милуватися не інакше, як затамувавши подих. Кожна писанка – ніби маленький світ, викладений вишуканим візерунком.

     Пташине яйце, розписане мініатюрним орнаментом, одна із стародавніх форм українського народного розпису, у якому наші пращури втілювали свої прагнення та вірування. Воно є символом весни і сонця, поверненням природи до життя.

       У зв’язку з тим, що в закладах освіти Закарпатської області введено карантин, учні та працівники нашого ліцею в домашніх умовах виготовляють вироби для фото звіту на 6-ийфестиваль-конкурс «Воскресни, писанко!».

       Так, бібліотекар Берегівського професійного ліцею сфери послуг в родинному колі разом із донькою та сином виготовляли писанки-зернівки.

       Зерно являє собою символ життя, воно живе, виростає з землі, вмивається дощами, освячується сонечком, розвивається вітром, відповідно вбирає енергію всіх-всіх наших стихій, і тому є оберегом кожної родини.

       Для виготовлення писанок- зернівок використовуються зерна різних культур. Це можуть бути горох, квасоля, насіння льону, рис, гречка, просо та інші.

Робота клопітка, але ж як красиво!

                                                                                            Бібліотекар: Ілошвай О.В.

2 2 3 4 5
6 7 8

Прокоментувати: