VT Animal - шаблон joomla Видео

ПРОФЕСІЙНИЙ СТРЕС У ПЕДАГОГІЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ

0 02 05 a01e1c28f20e3d24c7f0ba62edf9572d0574f9101434d0c4f8cb0a10701057bd bcc3fd5a

 

ПРОФЕСІЙНИЙ СТРЕС У ПЕДАГОГІЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ

 

Для викладачів нашого ліцею  практичним психологом  проведено дискусіюна тему: « Стресові ситуації у житті людини. Засоби запобігання і зняття стресу».

Професійний стрес - емоційний стан людини, який викликається несподіваною та напруженою ситуацією у трудовому колективі, конфліктними взаємовідносинами, інтелектуальним і емоційним перевантаженням. Не секрет, що саме у стресовому стані людина частіше припускається помилок, їй важко здійснювати цілеспрямовану діяльність, переключення і розподілення уваги, у неї порушується перебіг пізнавальних процесів, спостерігається розладнання координації рухів, неадекватність емоційних реакцій, виникає загальне гальмування чи повна дезорганізація діяльності. Крім негативних фізіологічних наслідків для організму людини стреси можуть у свою чергу вкрай негативно впливати на якість педагогічного процесу.

Поведінка особистості у стресовій ситуації багато в чому залежить від її індивідуально-особистісних властивостей. Є люди, котрі в стані стресу розгублюються, втрачають самовладання, здатність до продуктивної діяльності, що негативно впливає на професійну діяльність. Тому педагогу слід знати і користуватись засобами саморегуляції поведінки в умовах професійного стресу.

Викладачі мали змогу отримати поради і рекомендації як діяти при гострому стресі і вправлялися у вмінні застосувати запропоновані вправи.

Практичний психолог А.Мельник

Прокоментувати: